In dit verhaal worden we geconfronteerd met het onnoemelijk verschil tussen een kluizenaarsleven in het bos en het leven tussen de mensen in een stadje.
Het leven in de huidige maatschappij is veeleisend en stresserend. Adam Claessens en zijn vrouw Eva besluiten om hun leven een totaal andere wending te geven en verhuizen naar het woud voor een leven met twee. Dat het een leven met drie zou worden, is voor hen een volkomen verrassing! De kleine Jonas beleeft er 7 heerlijke jaren. Omwille van hun kind moeten Adam en Eva terugkeren, hun zoon moet immers naar school! Maar het lot beslist daar anders over zodat Jonas pas op zijn twaalfde in de bewoonde wereld gedropt wordt, en dan nog wel zonder ouders!
Hoe komt de huidige maatschappij over op een onbevangen kind van 12 jaar dat niets anders kent dan het leven in de rimboe? Hoe reageren de andere kinderen op hem? Tja, daar moet ik waarschijnlijk geen tekeningetje bij maken! De wereld is hard en dat wordt Jonas al vlug duidelijk gemaakt.
Of hij het redt en zo ja, op welke manier, dat lees je in het boek.
Tussen de lijnen door proef je kritiek op de samenleving.

Voor jongeren van 12 tot 15 jaar, 250 blz.


ISBN: 9789402131369
Het boek is te koop bij:
-www.bol.com (boeken - Nederlands- Kind en jeugd - titel intikken)
-www.bravenewbooks.nl
-het MAgisch HUis, Heidestraat 55, 9170 De Klinge
-Bij mij, ik vraag €17,00 voor het boek (incl. korting van de auteur, exc. verzending), bestellen per e-mail: doelhof@skynet.be
- adviesprijs: € 20,50