Ufo's en Futuren is een fictief verhaal voor jongeren vanaf 12 jaar. Het speelt zich af in de toekomst. In het jaar dat Lucas het jonge ruimtewezen ontmoet, schrijven we immers al 2018 en wie weet gebeurt er dan wel echt zoiets als een ruimteschip dat hier landt! Het schip komt van het verre Futurius en laat bij zijn vertrek per ongeluk één van zijn passagiers op aarde achter. Het wezen noemt zich Rondelo.
Lucas zorgt in het geheim voor Rondelo en ze worden goede vrienden.
Waarom Rondelo geheim moet blijven en waarom zijn soortgenoten hem pas na een maand komen zoeken, verklap ik niet. Daarvoor moet je het boek lezen!
De ruimtewezens weten zich prima te gedragen. Ze bedanken Lucas voor zijn goede zorgen door hem mee aan boord te nemen voor een korte kennis-making. Die kennismaking loopt echter heel wat langer uit dan voorzien... wat er gebeurt verklap ik uiteraard ook niet, maar Lucas vliegt mee naar Futurius! Dat zou elke jongen wel fantastisch vinden, zal je zeggen, maar of Lucas dat zo prettig vindt?
Er is ook nog een ver vervolg aan het verhaal, een tweede deel dat begint in 2045. Lucas en Rondelo ontmoeten elkaar opnieuw. Ze hebben allebei een gezin. De kinderen van die twee gezinnen spelen
nu de hoofdrol. Wat komen de Futuren hier doen? Hoe reageren de mensen? Misschien komen we ook wel iets te weten over het leven op Futurius? Het staat allemaal in het boek.

Het verhaal zal wel aanslaan, daar twijfel ik niet aan. Ik hoop echter dat de jongeren bij sommige passages even blijven stilstaan en er, al is het maar een paar minuutjes, over nadenken. Van 12 tot 16 jaar, 319 blz.

ISBN: 978 94 021 30126

Het boek wordt verkocht via
- www.bol.com.
-www.brave new books.nl
-het MAgisch HUis, Heidestraat 55, 9170 De Klinge
-Je kunt het boek ook rechtstreeks bij mij bestellen voor € 19,50 (incl. korting van de auteur, excl verzending): doelhof@skynet.be
-adviesprijs: € 23,50