Dit sprookjesachtige verhaal gaat over de ouder-kind relatie, over valse schaamte bij de vader en onvoorwaardelijke liefde voor haar kind bij de moeder. Er is aandacht voor kinderlijke onschuld, blijheid, geluk en hulpvaardigheid met de daarbij passende beloning.Niets gebeurt immers zomaar, alles heeft zijn doel en zijn gevolgen. Iedereen doet, op zijn eigen manier, zijn best om er iets goed van te maken.
Gezien vanuit de beleving van het kind, kabbelt het leven voort, van bij de geboorte van Arne tot hij bijna 6 jaar is.

Als Arne geboren wordt, zien de baron en de barones tot hun ontzetting dat hun langverwachtte zoontje slechts 1 volgroeid beentje heeft. De Baron kan deze tegenslag niet verwerken en besluit zijn zoon geheim te houden voor de buitenwereld. Hij verbant de baby naar de torenkamer. De barones is het daar helemaal niet mee eens, maar ze moet doen wat haar man zegt. Ze houdt van haar zoontje en zorgt goed voor hem. Arne weet niet beter en is gelukkig in de toren.
Als Prins Hortus, vijf jaar later, op een witte wolk bij het venster van de torenkamer komt aandrijven, verandert heel het geborgen leventje van de kleine Arne.

Voor kinderen van ong. 8 tot 12 jaar, 122 blz.

ISBN: 9789402130690

Het boek is te koop bij:
-www.bol.com (boeken - nederlands - kind en jeugd - titel intikken)
-www.brave new books.nl
-het MAgisch HUis, Heidestraat 55, 9170 De Klinge
-rechtstreeks bij mij. Ik vraag €15,00 voor het boek (incl. korting van de auteur, exc. verzending), bestellen per e-mail: doelhof@skynet.be
-adviesprijs: € 16,50