Welkom

Ik ben Greta De Nil (1948) en woon met mijn man, Gerald Vereyken (1946) in een aards paradijs in de omgeving van Lier. Lier is gelegen in Vlaanderen in de provincie Antwerpen. Wij noemen ons paradijs “Het Doelhof” naar de naam van de streek. Mijn lievelingsplekje is de siertuin. Tot voor een paar jaar deed de tuin alleen maar dienst om erin te werken, maar nu maak ik dikwijls gebruik van de tuinmeubelen.

De bloemen- en de moestuin lopen in elkaar over en beslaan ongeveer 550 m˛.
Er staat ook een grote serre (van 5 op 15 m) waarin ik in het voorjaar al ontelbare plantjes heb gezaaid en opgekweekt. Wij oogsten er ook tomaten en druiven. In mijn tuin staan op het ogenblik 500 vaste planten en struiken. Ook een aantal eenjarigen vinden hier elk jaar hun plekje. De tuin is steeds in evolutie. Vroeger wilde ik steeds meer en nu wordt het stilaan minder, ten voordele van het leeshoekje (zie homepage). Het wereldwijd ruilen van zaden is daardoor zo sterk afgenomen dat ik het geschrapt heb.

Mijn man Gerald zorgt met hart en ziel voor de boomgaard, de wildkanten, de druivenranken in de serre en voor de dieren: schapen, kippen en bijen.
De schapen belonen hem door het gras te maaien, de kippen geven ons ongeëvenaarde eieren en de bijen zorgen voor de bevruchting en schenken ons als toemaatje menige potjes honing.

Wil je ons wat vragen of heb je een opmerking mail ons dan: gretadn7@gmail.com

 

 

Beschrijving: C:\Users\Greta\Documents\doelhof.net\nlen\afbeeldingen\61 bezoek nederland13.JPG

Beschrijving: C:\Users\Greta\Documents\doelhof.net\nlen\afbeeldingen\48 autoperikelen.JPG