Welkom in mijn leeshoekje

gretadn7@gmail.com

Op deze webpagina bied ik jullie een tovermiddel aan om je kinderen urenlang bezig te houden zonder televisie of computer: sinds 2012 ben ik auteur van kinderboeken, enkele jaren later ben ik ook beginnen schrijven voor volwassenen.

Bijna mijn hele volwassen leven was bezig-zijn-in-de-tuin mijn enige passie, maar sinds 2012 heeft het schrijvers virus mij te pakken gekregen en ik geraak het niet weer kwijt. De tuin moet het dus nu met minder aandacht stellen ten voordele van mijn schrijfsels. Het begon eigenlijk heel toevallig met 'Eefje'. Het was niet de bedoeling een boek te schrijven, maar het was er gewoon na een mooie droom.

Mijn verhalen hebben een spirituele inslag. Ze zijn net iets anders dan het gewone commerciële aanbod. De lezers moeten zich goed voelen bij het verhaal en er onbewust iets bij leren.
Als kersverse schrijver of schrijfster een boek uitgeven via een klassieke uitgeverij, is een utopie, de middelen zijn overal op!
Met het nieuwe systeem 'drukken op aanvraag' heb ik mijn boeken echter zelf op de markt kunnen brengen, zonder extra kosten. Een aantal titels worden verdeeld door bol.com. De andere titels kan je vinden bij Lulu.com. Je kan de boeken ook rechtstreeks bij mij bestellen (zie email-adres bovenaan).

Mijn prijzen, met korting van de auteur, zijn incl. BTW en excl. verzending. Je mag je boek ook komen afhalen bij mij thuis of mij een bezoekje brengen op één van de beurzen waaraan ik deelneem:

-Afhankelijk van de corona-maatregelen: zaterdag en zondag 17 en 18 oktober 2020 'Tijd voor creativiteit' in de Slootjes hoeve, Smidstraat 319 2590 Berlaar.

-Voor dit jaar is er nog niets anders voorzien.

eennieuwlevdn 'Een nieuw leven' Simon Vlieghe heeft zijn studies met succes afgerond en heeft zijn diploma op zak! De gelukkige ex-student is nog maar enkele uren thuis als hij, op weg naar zijn beste vriend, opeens spoorloos verdwijnt. Voor volwassenen (vanaf 16 jaar).
Meer...
bolleros

'Bollero's' Een dertigtal grote, grijze ballen (bollero's) spoelt aan op het strand van Knokke-Heist. De 'vuiligheid' verwijderen lijkt niet zo eenvoudig.
Als enkele dagen later het lijk van een bekend inwoner van de stad in de onmiddellijke nabijheid van de bollen aangetroffen wordt, breekt er paniek uit. De politie onderzoekt de zaak.
Voor volwassenen (vanaf 16 jaar).
Meer...

De dolle avonturen van Bobby Bobbelmans

voor kleuters
wordt aan gewerkt

hetboshuisje 'Het boshuisje' Prins Alex is een ondernemend, leergierig kereltje. Op zijn ontdekkingstochten door het bos gaat hij veel verder dan zijn ouders vermoeden en komt hij bij het huisje van de tovenaar terecht. De tovenaar is als kruidendokter in dienst op het kasteel bij de koning. Op kleine kinderen is hij echter niet zo erg gesteld.
Van 8 tot 12 jaar.
Meer...
'Kiki, de clown' wordt ontslagen uit het cirkus. Hij weet niet waar naartoe en neemt zijn intrek in het park, in de buurt van de speeltuin. Kiki amuseert er de kinderen en sluit vriendschap met Emma. Het leven in het park is echter geen pretje. Na een paar dagen heeft Kiki grote honger en ziet hij er haveloos uit. Emma probeert iets voor haar nieuwe vriend te doen...
Van 8 tot 12jaar.
Meer...

'Hanneke en Daniël' vijf verhaaltjes voor de poppenkast.
Meer...

'De betoverde roos' Manu ontdekt dat de mooie roos in hun tuin eigenlijk een betoverde prinses is. Hij besluit om samen met zijn zus, Liezelot, de roos te bevrijden. Daarvoor moeten ze naar Moriland, een vreemd en angstaanjagend land, om de confrontatie aan te gaan met Tovenaar Morikanus.
8 tot 12jaar
Meer...

'Renate' Renate (geb. 1939) moet noodgedwongen in een rusthuis opgenomen worden. Aan de hand van foto's herbeleeft zij haar tubulente leven.
Voor volwassenen (vanaf 16 jaar).
Meer...

eveliendepechvogel

'Evelien, de pechvogel' Evelien (11jaar) heeft altijd pech. Ze krijgt hulp uit onverwachtte hoek zodat haar leven er heel wat zonniger uitziet.
Van 10 tot 14jaar
Meer...

eenhoedjevanpapier

'Een hoedje van papier' over de belevenissen van papieren figuurtjes.
Het is een hebbedingetje met veel mooie illustraties in kleur.
Voor onze kleuters.
Meer...

'Een verhaal en een lied' 13 korte verhalen met telkens een gloednieuw kinderliedje over hetzelfde onderwerp.
Van 3 tot 9 jaar
Meer...

'Magisch Vuur' Een merkwaardig verhaal over een jongen die zich kan verplaatsen en tijd en ruimte.
Van 10 tot 13 jaar
Meer...


foto 'Zeepbellen' 15 zeepbellen zweven door de tuin en elke zeepbel heeft zijn eigen verhaal. Vertellingen voor kinderen van 3 tot 99 jaar.
Meer...
'Geboren in Asase' is het verhaal van een jongen die geboren is in het woud en zich op zijn twaalfde moet aanpassen aan een leven in de stad. Van 12 tot 15 jaar, 250 blz.
Meer...


'De jongen van de toren' doet zoals 'Eefje' een beroep op de fantasie van de kinderen. Het boek, met illustraties, telt 126 blz. en is geschreven voor 8 tot 12 jarigen.
Meer...
'Ufo's en Futuren' gaat over ruimtewezens afkomstig van een verre, vreemde planeet. Het is geschikt voor jongeren vanaf 12 jaar, 319 blz.
Meer...
Dit is de cover van 'Eefje', mijn eerste boek, met illustraties van Miek Sysmans. Je kan het al voorlezen voor kinderen vanaf 5 à 6 jaar. Als ze wat ouder zijn, kunnen de kinderenhet boek natuurlijk zelf lezen. Tot 10 jaar, 132 blz., grote tekst.
Meer...