Welkom in mijn leeshoekje

doelhof@skynet.be

Op deze webpagina bied ik jullie een tovermiddel aan om je kinderen urenlang bezig te houden zonder televisie of computer: sinds 2012 ben ik auteur van kinderboeken.

Eerst een beetje uitleg:

Bijna mijn hele volwassen leven was bezig-zijn-in-de-tuin mijn enige passie, maar sinds 2012 heeft het schrijvers virus mij te pakken gekregen en ik geraak het niet weer kwijt. De tuin moet het dus nu met wat minder aandacht stellen ten voordele van mijn schrijfsels. Het begon eigenlijk heel toevallig met 'Eefje'. Het was niet de bedoeling een boek te schrijven, maar het was er gewoon.

Mijn verhalen hebben een spirituele inslag. Ze zijn net iets anders dan het gewone commerciële aanbod. De kinderen moeten zich goed voelen bij het verhaal.
Als kersverse schrijver of schrijfster een boek uitgeven via een klassieke uitgeverij, is een utopie, de middelen zijn overal op!
Met het nieuwe systeem 'drukken op aanvraag' heb ik mijn boeken echter zelf op de markt kunnen brengen, zonder extra kosten. Een aantal titels worden verdeeld door bol.com. De andere titels kan je vinden bij Lulu.com. Je kan de boeken ook rechtstreeks bij mij bestellen (zie email-adres bovenaan).

Mijn prijzen, met korting van de auteur, zijn incl. BTW en excl. verzending. Je mag je boek ook komen afhalen bij mij thuis of op een van de beurzen waaraan ik deelneem:

-dinsdag 1 mei 2018 van 11u tot 17u aan het station van Duffel: 'Markt voor mensen met talent'.

-zondag 9 september 2018 van 14 tot 18 uur oogstmarkt. Slootjenshoeve, Smidstraat 321, 2590 Berlaar

-6 en 7 oktober 2018 Tijd voor creativiteit in de Slootjenshoeve, Smidstraat 321, 2590 Berlaar

-vrijdag 11 november 2018 van 11u tot 18u: kerstmarkt in het woonzorghuis Ten Kerselaere, Boonmarkt 27, 2220 Heist-op-den-berg

-zaterdag 15 december 2018 Kerstmarkt bij Bio-boer Busschots van 10 tot 17u, Mechelbaan 233, 2500 Koningshooikt

-En uiteraard alle dagen bij mij thuis of langs de post! Graag een e-mailtje.


bolleros

'Bollero's' Een dertigtal grote, grijze ballen (bollero's) spoelt aan op het strand van Knokke-Heist. De 'vuiligheid verwijderen lijkt niet zo eenvoudig.
Als enkele dagen later het lijk van een bekend inwoner van de stad in de onmiddellijke nabijheid van de bollen gevonden wordt, breekt er paniek uit. De politie onderzoekt de zaak.
Voor volwassenen (vanaf 16 jaar)
Meer... wordt nog aan gewerkt.

De dolle avonturen van Bobby Bobbelmans

voor kleuters
wordt aan gewerkt

hetboshuisje 'Het boshuisje' Prins Alex is een ondernemend, leergierig kereltje. Op zijn ontdekkingstochten door het bos gaat hij veel verder dan zijn ouders vermoeden en komt hij bij het huisje van de tovenaar terecht. De tovenaar is als kruidendokter in dienst op het kasteel van de koning. Op kleine kinderen is hij echter niet zo erg gesteld.
Van 8 tot 12 jaar
Meer...
'Kiki, de clown' wordt ontslagen uit het cirkus. Hij weet niet waar naartoe en neemt zijn intrek in het park, nabij de speeltuin. Kiki amuseert er de kinderen en sluit vriendschap met Emma. Het leven in het park is echter geen pretje. Na een paar dagen heeft Kiki grote honger en ziet hij er haveloos uit. Emma probeert iets voor haar nieuwe vriend te doen...
Van 8 tot 12jaar.
Meer...

'Hanneke en Daniël' vijf verhaaltjes voor de poppenkast.
Meer...

'De betoverde roos' De mooie roos in de tuin van Manu is een betoverde prinses. Manu besluit om samen met zijn zus, Liezelot, de roos te bevrijden. Daarvoor moeten ze naar Moriland, een vreemd en angstaanjagend land, om de confrontatie aan te gaan met Tovenaar Morikanus
8 tot 12jaar
Meer...

'Renate' Renate (geb. 1939) moet noodgedwongen in een rusthuis opgenomen worden. Aan de hand van foto's herbeleeft zij haar leven.
Voor volwassenen.
Meer...

eveliendepechvogel

'Evelien, de pechvogel' Evelien (11jaar) heeft altijd pech. Ze krijgt hulp uit onverwachtte hoek zodat haar leven er heel wat zonniger uitziet.
Van 10 tot 14jaar
Meer...

eenhoedjevanpapier

'Een hoedje van papier' over de belevenissen van papieren figuurtjes.
Het wordt een hebbedingetje met veel mooie illustraties in kleur.
Voor onze kleuters.
Meer...

'Een verhaal en een lied' 13 korte verhalen met telkens een gloednieuw kinderliedje over hetzelfde onderwerp.
Van 3 tot 9 jaar
Meer...

'Magisch Vuur' Een merkwaardig verhaal over een jongen die zich kan verplaatsen en tijd en ruimte.
Van 10 tot 13 jaar
Meer...


foto 'Zeepbellen' 15 zeepbellen zweven door de tuin en elke zeepbel heeft zijn eigen verhaal. Vertellingen voor kinderen van 3 tot 99 jaar.
Meer...
'Geboren in Asase' is het verhaal van een jongen die geboren is in het woud en zich op zijn twaalfde moet aanpassen aan een leven in de stad. Van 12 tot 15 jaar, 250 blz.
Meer...


'De jongen van de toren' doet zoals 'Eefje' een beroep op de fantasie van de kinderen. Het boek, met illustraties, telt 126 blz. en is geschreven voor 8 tot 12 jarigen.
Meer...
'Ufo's en Futuren' gaat over ruimtewezens en een verre, vreemde planeet. Het is geschikt voor jongeren vanaf 12 jaar, 319 blz.
Meer...
Dit is de cover van 'Eefje', mijn eerste boek, met illustraties van Miek Sysmans. Je kan het al voorlezen voor kinderen vanaf 5 à 6 jaar. Als ze wat ouder zijn, kunnen ze het boek natuurlijk zelf lezen. Tot 10 jaar, 132 blz., grote tekst.
Meer...